Close

Περιοχή & Πληροφορίες

ΑΣΤΡΙΣ, ΘΑΣΟΣ

Το ξενοδοχείο “AERIA” απέχει 7 χιλιόμετρα από το γεμάτο ζωντάνια παραθαλάσσιο χωριό Ποτός και 10 χιλιόμετρα από την μικρή νησιώτικη πόλη Λιμενάρια. Τόσο στο χωριό όσο και στην πόλη, θα βρείτε πολλά καταστήματα δώρων και ειδών χειροτεχνίας, άφθονα ταβερνάκια και εστιατόρια, καθώς και ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα από το ξενοδοχείο, βρίσκεται μία μοναδική μικρή και πολύ ήσυχη παραλία. Δύο ακόμη παραλίες περισσότερο κοσμικές και δημοφιλείς, βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του 1 χιλιομέτρου, η παραλία Αστρίς και Ψιλή Άμμος. Όλες προκαλούν τον επισκέπτη να χαρεί την πεντακάθαρη θάλασσα, να κολυμπήσει, να παίξει, ή ακόμη και να ασχοληθεί με το αγαπημένο του hobby…

Εκδρομές εκτός νησιού

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Καβάλα

Γραφική πόλη με το λιμάνι και το κάστρο της. Επίσης με το αρχαιολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο και την πινακοθήκη της. Μια ώρα από το λιμάνι του Πρίνου.

Φίλιπποι

Πρώτος σταθμός του αποστόλου Παύλου στην Ευρώπη. Το αρχαίο θέατρο και τα ερείπια της πόλης είναι κάτι που πρέπει να δείτε. 20 λεπτά από Καβάλα.

Νέστος

Το παραποτάμιο δάσος του Νέστου είναι μοναδικό για την ποικιλία των ειδών φυτρώνουν, ζουν, η σταθμεύουν εκεί. Περπατήστε οπωσδήποτε το απόκρημνο μονοπάτι, που ξεκινά από τους Τοξότες με κατεύθυνση την Σταυρούπολη και θα ανακαλύψετε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Μισή ώρα από την Κεραμωτή.

Αλιστράτη

Έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για το μεγάλο σπήλαιο, που πρόσφατα έχει δοθεί στο κοινό η δυνατότητα εισόδου σε αυτό. Ένα από τα ομορφότερα, μεγαλύτερα, και πιο προσβάσιμα σπήλαια στην Ευρώπη. Μια ώρα από την Καβάλα.

Αξιοθέατα στη Θάσο

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Η Θάσος προσφέρει μια ατελείωτη σειρά δυνατοτήτων για κάθε είδους εκδρομή, ώστε η διαμονή σας εδώ να μην είναι ποτέ μονότονη.

Μακρινοί περίπατοι, επισκέψεις στα χωριά της, περιηγήσεις στα παράλια με καραβάκι, 4χ4 στις μοναδικές διαδρομές της, μονοήμερες εκδρομές στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιφέρειας.

Τα ορεινά χωριά της είναι μοναδικά για αποδράσεις τις ζεστές ώρες της μέρας, όπου η σκιά των πλατανιών, της μουριάς και της καρυδιάς στα καφενεία της πλατείας η στις ταβερνούλες τους, θα σας κρύψει από τον καυτό ήλιο και θα σάς δροσίσει.

 • Αλυκή

  Η Αλυκή είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος. Ο συνδυασμός του πεύκου, του λαξεμένου και γυαλισμένου από τον άνεμο, λευκού μαρμάρου των αρχαίων λατομείων, της θάλασσας του Αιγαίου, των αρχαίων ναών και του παραδοσιακού οικισμού, μας έχει δώσει τον τόπο των ονείρων. Η Θάλασσα διάφανη, το ψάρι άφθονο, η άμμος μαρμάρινη. Δύο μικρές, αλλά γραφικότατες παραλίες ιδανικές για τα παιδιά, αλλά και βουτιές από τα λαξεμένα βράχια στην διάφανη θάλασσα, για τους τολμηρούς. Για να δούμε την Αλυκή, συνήθως ξεκινάμε την περιήγηση μας από την ανατολική παραλία.

  Στην δεξιά άκρη της βλέπουμε τα ερείπια αρχαίου ιερού του 7ο Π.Χ. αιώνα σχεδόν να αγγίζει το κύμα.

  Ανεβαίνοντας το στενό μονοπάτι συναντάμε δύο παλαιοχριστιανικές εκκλησίες κτισμένες επάνω στα θεμέλια αρχαιότερων ιερών. Προχωρώντας προς τα δυτικά και από την νότια πλευρά, βλέπουμε τους χώρους εξόρυξης μαρμάρων που για χίλια και πλέον χρόνια δουλευόταν συστηματικά.

  Απόκρημνα βράχια από λευκό και λείο μάρμαρο. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα φθάσουμε στο κέντρο των αρχαίων λατομείων, που είναι στο δυτικότερο τμήμα της μικρής χερσονήσου. Μαρμάρινες κολόνες, τετράγωνα κομμάτια πέτρας έτοιμα για εξαγωγή και εμφανή παντού τα σημάδια τής εξορυκτικής δραστηριότητας.

  Επιστρέφουμε από την άλλη πλευρά ακολουθώντας το απόκρημνο μονοπάτι και φθάνουμε στην δυτική παραλία, όπου το κολύμπι, το τσίπουρο και ο καφές δίπλα στο κύμα, θα μας ξεκουράσουν.

 • Λιμένας

  Λιμένας. Η αρχαία αλλά και νέα πρωτεύουσα του νησιού. Η φύση της χάρισε ένα ασφαλές λιμάνι και την έκανε το κέντρο τη επικοινωνίας με τον έξώ κόσμο, επειδή είναι το κοντινότερο σημείο προς την απέναντι ακτή. Ένα απέραντο πευκοδάσος καλύπτει τα περίχωρα και τους λόφους γύρω του. Τα δύο του λιμάνια, (τρία μετά την κατασκευή της μαρίνας) κυριαρχούν στην θάλασσα μπροστά στην Πόλη. Κάθε ελεύθερος χώρος της είναι σπαρμένος με τα απομεινάρια της παλιάς δόξας του νησιού. Αρχαία ιερά, το αρχαίο θέατρο, το τείχος, η ακρόπολη, το Βριόκαστρο, η αρχαία αγορά και τόσα άλλα. Η παλιά πόλη, που ενώ ο χρόνος την είχε ξεχάσει, μετά το τέλος της πειρατείας και την εγκατάσταση των προσφύγων, γιγαντώθηκε και αποζητά την χαμένη της δόξα.

  Ξεκινάμε από το παλιό λιμάνι πίσω από το καλογερικό. Πρώτα συναντάμε την πύλη της θεάς με το άρμα και μετά το Ποσειδώνιο, ένα ιερό αφιερωμένο τον Ποσειδώνα. Αμέσως μετά η αρχαϊκή συνοικία του 8ο π.Χ. αιώνα και απέναντι η πύλη των χαρίτων. Περνώντας τον ανοιχτό λιμένα και ανηφορίζοντας φθάνεις στο Βριόκαστρο, που επάνω στα λείψανα του κουβαλά το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων.

  Ανηφορίζοντας και πλάι στο τείχος, συναντάς το αρχαίο θέατρο, μέσα στο δάσος και πάνω από τα δύο λιμάνια. Συνεχίζουμε, σε μια καταπράσινη πορεία προς την ακρόπολη. Φθάνοντας και απολαμβάνοντας την όμορφη θέα, θα δούμε τα ιερά του Απόλλωνα, της Αθηνάς και του Πάνα. Κατηφορίζουμε , ακολουθώντας το αρχαίο τείχος και θαυμάζοντάς τις πέτρινες πύλες του μέχρι το τέλος του. Ακολουθώντας τον δρόμο πλέον, δεξιά θα δούμε το ιερό του Ηρακλή και μετά την αψίδα του αυτοκράτορα Καρακάλα.

  Από εκεί και επιστρέφοντας στο σημείο του παλιού λιμανιού που αρχίσαμε την περιήγηση, θα δούμε τα ερείπια του Διονυσίου και της αρχαίας αγοράς. Ένας τουριστικός οδηγός για όλα αυτά θα σας δώσει πολύ περισσότερα, από της λίγες αυτές πληροφορίες.

  Η αρχαία πόλη τη Θάσου είναι αυτή, που μαζί με την Αλυκή, κρατούν τις μνήμες της Αρχαίας ιστορίας στο νησί.

 • Μοναστήρια

  Υπάρχουν τρία μοναστήρια στο νησί :

  A. Του Αρχαγγέλου Μιχαήλ
  επάνω στον περιφερειακό δρόμο προς την Αλυκή. Γυναικείο μοναστήρι, εξαρτώμενο από την ιερά μονή φιλόθεου του Αγίου όρους, κτισμένο στο χείλος του γκρεμού, επάνω από την θάλασσα, είναι αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να σταματήσέτε για ένα μικρό προσκύνημα.

  B. Της Παναγίας στον δρόμο προς Μαριές, κατοικούμενο από έναν η δύο μοναχούς.

  C. Του Αγίου Παντελεήμονος, στο εσωτερικό του νησιού, με συντομότερη πρόσβαση από το Καζαβήτι, αλλά και επίσης από της Μαριές.

 • Υψάριον

  Ο δρόμος αρκετά καλός και θα σας οδηγήσει μέχρι την ψηλότερη κορυφή του νησιού. Η διαδρομή, το δάσος και η θέα από την κορυφή θα σας δώσουν μια πλήρη εικόνα του. Μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή αυτή, με επίσκεψη στο Θεολόγο, το Κάστρο, τις Μαριές η το Καζαβήτι.

 • Θεολόγος

  Στο Θεολόγο μπορείτε να βγείτε στα βουνά με άλογα καί να μάθετε ιππασία από ειδικό δάσκαλο. Τα καθαρόαιμα άλογα του μοναδικού ιππικού ομίλου της Θάσου σας περιμένουν.

Πως να έρθετε

ΧΑΡΤΗΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΤΡΙΣ, ΘΑΣΟΣ

Το νησι της Θάσου ειναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ως εκ τούτου οι ακτοπλοοϊκές συνδέσεις & τοπικές συγκοινωνίες είναι εξαιρετικές.
Το νησί έχει δύο λιμάνια, το κυριότερο είναι στο Λιμένα (Θάσος), πρωτεύουσα του νησιού. Η διαδρομή προς Λιμένα από Κεραμωτή στην ηπειρωτική χώρα και είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή για να φτάσεις στη Θάσο. Η συχνότητα των δρομολογίων ,από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βραδύ κάθε μισή ώρα.

Το ξενοδοχείο “AERIA” απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Λιμένα. Ακολουθήστε τον χάρτη για να δείτε την διαδρομή.
Οι πτήσεις CHARTER είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να φτάσετε στο νησί της Θάσου από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικά κατά την περίοδο αιχμής (Απρίλιος-Οκτώβριος) πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές περιοχές προς το Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Κεραμωτής.

ESPA COVID-19